Ústecký kraj - Jeden kraj – tři různé zoo. Tak to je název kampaně, kterou 2. července spustily severočeské zoologické zahrady Chomutov, Ústí nad Labem a Děčín. Hlavní myšlenkou kampaně je nabídnout návštěvníkům zvýhodněnou vstupenku do všech tří zoo a navíc možnost vyhrát vyhlídkový let, pokud se jim podaří navštívit všechny 3 zahrady do 31. října 2016.

„Společná vstupenka se návštěvníkovi vyplatí. Je totiž o desítky korun levnější než běžné vstupné. Půjde však o omezenou nabídku. Do oběhu jich zoologické zahrady pustí jen 1000 kusů. Úkolem návštěvníka bude navštívit do konce měsíce října chomutovský zoopark a ústeckou i děčínskou zoo. Za každou uskutečněnou návštěvu dostane návštěvník tematickou magnetku a také razítko na vstupenku. Až nasbírá všechny tři a odevzdá soutěžní ústřižek, dostane se do slosování o ceny. Hlavní výhrou bude vyhlídkový let z letiště v Roudnici nad Labem," popsala princip kampaně mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Cena zvýhodněné vstupenky do 3 zoo činí 260 Kč pro dospělého a 140 Kč pro dítě. Kampaň podpořil Ústecký kraj – Brána do Čech.


2707zoowebcvZoopark Chomutov je největší českou zoologickou zahradou. V prostorných přírodních výbězích a expozicích chová více než 160 druhů zvířat Eurasie. Jedinečný zážitek z blízkého setkání se zvířaty nabízí unikátní areál Eurosafari. Projížďku Safari expresem do bezprostřední blízkosti zubrů, koní Převalského, muflonů či jelenů je možné absolvovat i ve večerních hodinách. Když se malí návštěvníci vyřádí na atrakcích, v lanovém centru a na Dětské Zoo, mohou si odpočinout na statku domácích zvířat nebo při projížďce Lokálkou Amálkou.


2707zoowebZoologická zahrada Ústí nad Labem vznikla ze soukromé ptačí rezervace, kterou v roce 1908 založil ústecký obchodník a vášnivý ornitolog Dr. Heinrich Lumpe. Je umístěna v přírodním areálu na úpatí Mariánské skály na ploše 26 ha. Najdete zde unikátní kolekci zvířat z celého světa ve více než 200 druzích. Je vhodná jako cíl návštěvy zejména pro rodiny s dětmi, nabízí aktivní odpočinek, relaxaci i poučení.


2707zoowebdcZoologická zahrada Děčín patří co do velikosti k menším českým zoologickým zahradám, ale je návštěvníky hodnocena jako jedna z nejhezčích. Hospodaří na zhruba 6 hektarech plochy v příjemném prostředí lesoparku na Pastýřské stěně. Zaměřuje se na chov ohrožených a méně známých druhů zvířat. Na jednom místě tu máte možnost poznat téměř 400 zvířat ve 150 druzích. Největší chloubou jsou medvědi grizzly, jejichž chovu se Zoo Děčín věnuje jako jediná česká zoologická zahrada a to již od roku 1983. Od roku 2006 patří k zoologické zahradě také oddělená expozice v centru města Děčína s názvem Expozice Rajské ostrovy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru