Tisá - Turisticky velmi přitažlivá je oblast Labských pískovců. Kdo má rád procházky v přírodě lesem, po písčitých pěšinách, kamenných schodištích, ve stínu skal, ten by se měl určitě zavítat. Pozornost si jistě zaslouží skalní město Tiské stěny.

  • Toto je 360° fotografie. Ve snímku se můžete rozhlížet tažením myši po obrazovce, prstu na dotykovém displeji či pohybem mobilního telefonu. A pro nejlepší zážitek: Mobil můžete také vložit do svého VR headsetu a snímek pomocí ikonky brýlí přepnout do virtuální reality.

Pískovcový masiv Tiských stěn byl erozí rozrušen do četných sloupů, věží, roklí, převisů, jeskyní, náměstí i skalních hřibů. Oblast se dělí na dvě části, Velké a Malé stěny, jimiž vedou prohlídkové trasy s očíslovanými nejzajímavějšími útvary.

Hlavním východiskem je parkoviště u kostela v Tisé, odkud vystoupáte ke vstupu do skal. Druhým vstupním bodem může být prostor u horské chaty ve směru z Tisé na Děčínský sněžník.

Do skal se platí drobné vstupné. Příspěvek na údržbu a provoz přístupu k vyhlídkám, prohlídkového okruhu a naučné stezky přijde dospělého na třicet korun, děti do 15 let platí polovinu.1907tisa

Jedno ze skalních náměstí

Zvětrávání vytvořilo ve skalách zajímavé průhledy

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru