Doksy - Pláže, koupání, lodě, šlapadla, ubytování v hotelích, chatičkách nebo ve stanech, a spousta zábavy. To je Máchovo jezero, oblíbená dovolenková a výletní lokalita. Strávit tu můžete týdny odpočinku, i jen pár hodin při koupání. Zatím je tu téměř prázdno, za pár dní se to ale razantně změní.

 

Lodní doprava

 

Na Máchově jezeře můžete vidět čtyři lodě. Racka, Máj, Hynka a Jarmilu. V červenci a srpnu vyplouvá loď denně od 25 cestujících z přístaviště v Doksech v časech 11:00, 13:00, 15:00 a 16:30 hod, v úterý a pátek z přístaviště ve Starých Splavech v čase 14:45 hod. Vyhlídková okružní jízda přijde na 90 korun, děti od 4 do 15 let zaplatí padesátikorunu.

Pláže

Vodní plocha má přibližně tři sta hektarů a je obklopená borovými lesy a písečnými plážemi. Poskytuje návštěvníkům Máchova jezera mnoho příležitostí k pasivnímu i aktivnímu způsobu trávení volného času. Široký sortiment služeb je hlavně na hlavní pláži v Doksech. Na pláži Klůček můžete zase stanovat skoro u vody. Vstupné na pláž činí 55 korun, děti od 4 do 15 platí 25 korun.

Z historie

Máchovo jezero též zvané Velký rybník nebo Velký Dokeský rybník, lidově Mácháč je největší rybník v Libereckém kraji a osmý největší v Česku. Dosahuje hloubky až 12 metrů, vstup do vody je však velmi pozvolný. Jde o třetí největší český rybník, který leží jinde než v Jihočeském kraji. Byl založen v roce 1366 Karlem IV. Rozkládá se v nadmořské výšce 266 m, má rozlohu 284 ha. Pro srovnání: Je jen o málo menší než Jezero Most, které vzniká vodní rekultivací na místě hnědouhelného lomu, kvůli kterému zmizelo staré město Most.1306machacweb

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru