Krušné hory - Zdaleka viditelný skalní útvar ve tvaru sedící žáby – Eduardova skála, je jedním z častých výletních míst v Krušných horách. Leží ve výšce 908 metrů nad mořem. Podívejte se na vrcholek s námi a rozhlédněte se po okolí. Fotku si můžete prohlédnout i v brýlích pro virtuální realitu, je interaktivní.

Skálu najdeme na okraji lesa jihovýchodně od osady Malý Háj na rozhraní Mostecka a Chomutovska. Eduardova skála je z osady Malý Háj pěkně vidět, dojdeme k ní po lesní cestě z rozcestí v Rudolicích v Horách, jež vede k hájovně a od ní pak dál cestou lesem až k lesnímu průseku. Odsud už je jen kousek k horské louce, po které ke skále za minutku dojdete. Skála umožňuje rozhled po části Krušných hor – od Medvědí skály na jihovýchodě, přes Lesenskou pláň, Liščí vrch, Horu Svaté Kateřiny na severu, Malý Háj a Rudolice v Horách na západě, Kamenný vrch a údolí Telčského potoka až k Lesné na jihu.

Skála je tvořena hrubozrnou žulou a je využívaná horolezci jako cvičná stěna. Skalní bloky jsou vlivem eroze zaobleny do typických bochníkovitých tvarů.3105skalaweb

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru