Krásný Dvůr - Krásný Dvůr (stránky zámku najdete zde) najdeme v Ústeckém kraji v obci stejného jména na Podbořansku. Jde o barokní stavbu v péči Národního památkového ústavu. Od roku 1958 je chráněn jako kulturní památka ČR a roku 2001 byl zámek prohlášen za národní kulturní památku. Zámek je proslulý rozlehlým parkem z konce 18. století. Nejstarší zmínka o zámku je z konce 13. století.

V padesátých letech 20. století byl zámek částečně zpřístupněn veřejnosti. Od té doby podle informací památkového ústavu zámek ještě několikrát změnil svého správce a byla rozšířena a upravena expozice dobových interiérů a historických sbírek a v současné době je veřejnosti prezentováno 18 místností.

Otevírací doba

Kromě pondělí je zámek v letní sezoně otevřený každý den. V květnu od 10 do 17 hodin, od června do srpna od 10 do 18 hodin a v září od 10 do 16 hodin. Park můžete navštívit celoročně sami, vstup je volný, nebo s průvodcem v danou návštěvní dobu po zaplacení vstupného.

Vstupné

Základní vstupné pro dospělého přijde na 90 korun, děti od 6 do 15 let zaplatí 60. Rodinná vstupenka stojí 240 korun.2405zameka

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru