Úštěk - Také patříte k těm, kteří mají „toulavé boty" a s příchodem jara nevydrží sedět doma? Právě pro vás tu máme pozvánku na báječný výlet. Kam to bude?

Čertů a čertic se v Úštěku bát nemusíte. Foto: Muzeum čertů

Do malebného severočeského městečka Úštěk, kde v těchto dnech začíná svou další sezónu již proslulé a známé Muzeum čertů, jehož zakladatelem je výtvarník a sochař Jaroslav Stejný.

Těm, kteří se stali již pravidelnými hosty zdejší čertovské chásky, víc říkat určitě nemusíme. Těm, kteří se sem vypraví poprvé, prozradíme, že ačkoliv čerti obvykle vzbuzují strach a hrůzu, tady to opravdu neplatí. Zdejší čerti a čertice jsou bytosti mírumilovné, dobře naložené a hlavně se smyslem pro humor! O tom se přesvědčí nejen děti, ale i dospělí návštěvníci a věřte, že na tuhle prohlídku hned tak nezapomenete. A až se Pikartská věž a stropy zdejšího pekelného sklepení budou otřásat vaším smíchem, snad se i vy zařadíte mezi naše stálé příznivce a budete se k nám rádi vracet.
Vzhledem k tomu, že prohlídka a program ve sklepení není pokaždé stejný, nudit se rozhodně nebudete.

Během tohoto víkendu (30. 4. - 1. 5.) vás tu přivítá družina čertů z divadelního souboru „HRAjeto" z Nového Boru, jindy vás poškádlí a trochu potrápí naše rozpustilé čertice a na ty největší hříšníky si došlápne sám pekelný vládce Lucifer v podání charismatického zakladatele muzea J. Stejného.

Rozhodně tedy neváhejte, a ať už máte děti malé či větší, bez obav přijeďte. Snad se jen v těchto chladnějších dnech trochu tepleji oblečte, protože i když vám naši čerti „zatopí", rozhodně se u jejich kotlů příliš neohřejete. Ačkoliv kdoví? Možná, že až budete v kleci zpívat a tančit, točit pekelnými koulemi, podepisovat svůj úpis, vážit své hříchy na pekelných váhách či popíjet čertí slinu, což je největší čertí pochoutka, možná vám přece jen bude trochu horko...

Tak tedy „Peklu zdar"

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru