Krušné hory - Obec Moldava společně s Českojiřetínským spolkem, Dopravou Ústeckého kraje a Klubem českých turistů chystají expedici z Flájí na Moldavu. Jde o první vyhledání a zmapování trasy lanovky, která před více než 50 lety dopravovala z nádraží v Moldavě materiál pro výstavbu pilířové přehrady Fláje.

Přehrada Fláje. Foto: Oldřich Hájek

Kdo má zájem podílet se na vytyčení nové dvanáctikilometrové turistické stezky z flájské přehrady na moldavské nádraží podél historické stavební lanovky, může se expedice zúčastnit už tuto sobotu 30. dubna. Sraz je v deset hodin dopoledne na litvínovském autobusovém nádraží.

ČASOVÝ PLÁN:

  • 10:05 odjezd autobusem Dopravy Ústeckého kraje ze zastávky linky č. 523 směr Český Jiřetín
  • 10:38 příjezd do Flájí
  • 10:45 začátek komentované expedice u domku hrázného na Flájích, následně odchod účastníků po trase bývalé lanovky směr Moldava. Zastávka v bývalém centru Flájí, u původních základů přesunutého kostela a u sochy sv. Jana Nepomuckého, obnovené Českojiřetínským spolkem v roce 2015.
  • 16:00 Moldava – nádraží – slavnostní odhalení informační tabule o nákladní lanovce, po kterém zve obec Moldava ke společnému posezení u ohně
  • 18:05 konec expedice a odjezd vlakem linky U25 Dopravy Ústeckého kraje z Moldavy směr Dubí – Osek – Litvínov – Most
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru