Ústecký kraj - Tento víkend bude opravdu zajímavý. Své možnosti si najdou jak milovníci sportu, tak ti pohodlnější, kteří se chtějí třeba jen kochat přírodou, krásnými místy nebo dobrou hudbou či pěknými věcmi. Podívejte se na náš přehled těch nejzajímavějších akcí, které nám nastávající víkend přináší.

Pravčická brána. Na tomto článku spolupracovala CCCC – CzechTourism dodáním použité fotografie. Foto: Václav Sojka

DĚČÍNSKO: Otevření turistické sezony v Českém Švýcarsku 2016

Celý víkend

Národní park České Švýcarsko se o víkendu slavnostně otevře pro turisty. Tradiční společné Otevření turistické sezóny v Českém Švýcarsku připravuje společnost České Švýcarsko s dalšími partnery. Pro příznivce přírody a turistiky je v této malebné oblasti pískovcových skal připravena řada zajímavých sportovních a výletů s průvodcem, každý s jiným programem a zaměřením. V pátek 22. dubna se můžete vydat na Maškův vrch. Sraz je ve 14 hodin na náměstí v Krásné Lípě před Domem Českého Švýcarska. Trasa k místu nové rozhledny je dlouhá 6 km a zčásti vede po Köglerově naučné stezce. V sobotu 23. dubna se můžete seznámit se dvěma novými vycházkovými okruhy v blízkosti Jetřichovic. První okruh je vycházkou ke Grieselovu mlýnu, prohlídkou nové trasy ke starému náhonu a nazpět kolem Čedičového vrchu. Připravte se na 3 km chůze. Druhý okruh je dlouhý 4 km. Vede po nové modré turistické značce kolem kostela, představí vám okruh „Pfajfrův lesík“ pod skalním masivem Trapenštejna po zelené vás dovede zpátky. Sraz pro obě vycházky je v 9 hod. u IC v Jetřichovicích. Týž den se můžete vydat z České Kamenice nejen na Jehlu na dvou výletech s průvodci, kteří vám prozradí nejednu zajímavost z historie navštívených míst. První trasa vás zavede na Pustý zámek, Chřibský vrch, k Bratrským oltářům a na dvouvrcholový kopec Jehla. Druhá trasa je pro pěší povede přes Jehlu, Bratrské oltáře, Ponorku a Žábu. Výlet zakončíte v restauraci Starý klub, kde od 17.00 hod. začíná hudební pozdrav skupiny RUKSAK z  Rumburka. Navíc si budete moci pochutnat na turistickém menu. Milovníci cykloturistiky mohou v neděli 24. dubna zamířit do Labských pískovců. Dopoledne tu na ně bude čekat 8 km dlouhá ukázková túra na skalní hraniční vyhlídku Grenzplatte a k Herkulovým sloupům. Na odpoledne je připravena cesta do okolí saského lázeňského města Bad Schandau. Na nedělní odpoledne ještě připravil Krásnolipský spolek akci pro in-line bruslaře a cyklisty a vybral pro ně jednu z nejhezčích tras vedoucí z Krásné Lípy ke Kyjovu a zpět. Trasa měří 10 km, plánované tempo klidné a v Kyjově bude čekat občerstvení.


MOST: 1. náměstí - Zahájení turistické sezóny cyklojízdou v Mostě

Neděle 24. dubna od 11 hodin

Mostecko slavnostně zahájí letošní turistickou sezonu tuto neděli, na 1. náměstí v 11 hodin, a to cyklojízdou. Připraveny jsou dvě trati s délkou 15 a 39 km. Ta kratší povede z 1. náměstí okolo areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie, dále okolo jezera Most zpět ke kostelu. Tu delší pojedete z 1. náměstí k nádraží, dále po novém pěším propojení přes Rudolice nad Bílinou do Obrnic, dále na Patokryje, Sedlec, Zaječice, podél Srpiny, přes Polerady, Lišnici, směr k Hipodromu Most, okolo Resslu, Tvrzovou ulicí okolo Hněvína k muzeu a cíl bude u areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie. Na cestu se můžete vydat i pěšky po 8 km trase z 1. náměstí přes Široký vrch, směr vrch Hněvín, dále k areálu kostela nanebevzetí Panny Marie, kde je cíl. Akci pořádá statutární město Most. Prvních 50 zájemců na startu obdrží aktualizovanou cyklomapu Mostu a okolí. 


MOST: KD Medúza - Nebe & Ewa Farna &SupportLesbiens

Pátek 22. dubna od 19 hodin

Ewa Farna vyrazila na Jarní turné On stage! Společně s kapelou Support Lesbiens a Nebe od března křižují Českou republiku se společným koncertním programem "On Stage", který zasáhne minimálně devět měst. Jednou ze zastávek turné je i Most, tento pátek. 


MOST: Městská knihovna Most - Mostecké šlápoty

Sobota 23. dubna od 10 hodin

V sobotu můžete vyrazit na 37. ročník pochodu Mostecké šlápoty, organizovaného Klubem českých turistů. Start je u budovy Městské knihovny v Mostě, čekají vás trasy v délce 10, 14, 20 a 25 km okolím Mostu. Cíl u Restaurace U Káči, za městskou knihovnou. Registrace začíná od 7.30 hodin. Těšit se můžete na diplom, suvenýr a občerstvení.


MOST: kostel Nanebevzetí Panny Marie - Meppel Menś Choir

Sobota 23. dubna od 19 hodin

Milovníci vážné hudby si jistě nenechají ujít koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Vstup je zdarma. Zpěv pěvecké sdružení severočeských učitelů, hraje Gassmanův komorní orchestr.


LITVÍNOV: Attic culb - Rammstein CZ revival

Pátek 22. dubna od 20 hodin

RCZ je českou Tribute kapelou německých Rammstein, která koncertuje jak po celé České republice, tak i v zahraničí, zejména pak v Německu, kde slaví největší úspěchy. A to nejen díky věrně odehraným písním německé legendy, ale také díky jedinečné pódiové show, kostýmům a hlavně impozantní pyrotechnické podívané, kterou je proslulá nejen u nás, ale v celé střední Evropě. V pátek si můžete kapelu poslechnout v litvínovském klubu Attic.


MOST: TK Kamily Hlaváčikové – Seminář hormonální jógy

Pátek 22. dubna od 17 hodin a sobota 23. dubna od 9 hodin

O víkendu se můžete více seznámit s hormonální jógou na dvoudenním semináři a naučit se celou sestavu této jógy pro ženy tak, abyste ji pak mohla samostatně cvičit doma. Předchozí zkušenost s jógou není podmínkou. S sebou si nezapomeňte vzít podložku na cvičení, větší ručník, pohodlné oblečení.


MOST: Benedikt – Majáles a dvoudenní festival místních kapel

Pátek 22. dubna od 17 hodin a sobota 23. dubna od 14 hodin

Město Most, „obchodka“ a Střední škola diplomacie a veřejné správy vás zvou tento pátek a sobotu na netradiční Majáles. Uskuteční se na mosteckém Benediktu, zahájen ale bude setkáním mosteckých studentů na 1. náměstí ve 14 hodin a kolem 15. hodiny vyrazí recesistický průvod městem, ke kterému se může připojit široká veřejnost, ulicemi Radniční, Jiřího z Poděbrad, Jana Palacha, Pod Lajsníkem a Vtelenská směr na Benedikt, kde bude v 17 hodin vyhlášen král a královna Majálesu. Potom bude následovat hudební produkce mnoha místních kapel, jako Anita, Deviant, Story Time, Bez cenzury, Carpatia Castle, která bude pokračovat v sobotu od 14 hodin. To se můžete těšit na PEchi a B&W + Brűx Colony + DJ Elbe, Zdarr, Genius Loci, Another False Story, Coffeebreak a Noire Volters. Moderuje Petr Říbal. Letošní netradiční Majáles prověří, zda se stane tato akce v dalších letech mosteckou tradicí.


CHOMUTOV: Městský park - Chomutovské slavnosti 2016

Sobota 23.dubna a neděle 24 dubna od 10 hodin

Chomutov pro vás připravil dvoudenní slavnosti na tuto sobotu a neděli. Proběhnou v Městském parku a čeká vás velmi zajímavý a bohatý program až do večerních hodin. Další informace a podrobný program najdete zde.


CHOMUTOV: Parkoviště Severočeských dolů - Sraz historických vozidel v Chomutově

Sobota 23. dubna od 10 hodin

Historická auta můžete zhlédnout v sobotu na parkovišti u SD. Auta přijedou na parkoviště v 10 hodin a od 12 hodin se můžete těšit na soutěž historických aut. Výsledky pak budou vyhlášeny v 17 hodin v hotelu Arena.


CHOMUTOVSKO: BŘEZNO U CHOMUTOVA – Letiště - Zahájení tuningové sezony

Sobota 23. dubna od 10 hodin

Different Car Club Chomutov společně s kluby Autosrazy Březno, DCC Most a DCC Ústí nad Labem pořádají zahájení tuningové sezóny 2016 v sobotu 23. dubna 2016 na letišti v Březně u Chomutova od 10 hodin. Více se dozvíte v našem článku zde.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - Cafe Lingua - Německo / přednáška

Pátek 22. dubna od 17.30 hodin

Přijďte lépe poznat naše přeshraniční západní sousedy na přednášku plnou fotografií a zážitků, plodných diskuzí a také ochutnávek. Získáte nové znalosti a informace o životě Němců, ochutnáte jejich delikatesy, které budou servírovány. Dále se můžete zapojit k závěrečné diskuzi a zeptat se přednášející Natálie Nack na cokoliv. Pro nejmenší bude přichystán dětských kreativní koutek.


LOUNY: Vrchlického divadlo – Slavnostní koncert k 55. výročí založení dechového orchestru ZUŠ

Pátek 22. dubna od 18 hodin

Pod taktovkou Jaromíra Laksy zahraje v pátek ve Vrchlického divadle největší lounský dechový orchestr, kterému je již 55 let. Slovem provází Milena Syrovátková.


LOUNY: Vrchlického divadlo – Hrajeme s Orfeem

Sobota 23. dubna od 13 hodin

Základní umělecká škola Louny pořádá již 10. ročník tradičního festivalu pěveckých sborů se zaměřením na využívání Orfeova instrumentáře.


TEPLICE: OC Olympia – Tchibo, Pop-up store

Od pátku 22. dubna od 9 hodin

Olympia Teplice otevírá v pátek 22. dubna provšechnyfanoušky značky Tchibo speciální prodejnu, takzvanou pop-up store! Jestli náhodu ještě fanouškem této značky nejste, zajeďte do Teplic a stanete se jím. Více se dozvíte v našem článku.


TEPLICE: OC Olympia - Měsíc zdraví - Změříme to

Sobota23.dubna od 14 hodin

Pokud máte nějaké podezření, že s vaším tělem něco není v pořádku, určitě si nenechte ujít možnost nechat si změřit kožní znaménka, či změřit krev, zrak, tlak, BMI. A další hodnoty do teplické Olympie v době od 14 do 18 hodin.


ÚSTÍ NAD LABEM: ZOO - Mezinárodní den Země v Zoo Ústí nad Labem

Sobota 23. dubna od 10 hodin

Mezinárodní den Země přijďte v sobotu oslavit do ústecké zoo. U restaurace Koliba bude připraveno vystoupení různých etnických skupin. U dětského hřiště Větruše budou k dispozici stánky farmářských trhů s lokálními produkty, ale také nabídka cizokrajného občerstvení a různých etnických výrobků. Již podruhé mohou návštěvníci ochutnat produkty hmyzí kuchyně. Akci budou doprovázet i ekologicky zaměřené soutěže a aktivity. Jako host se akce zúčastní herec Dejvického divadla pan Miroslav Krobot s dcerou Lenkou a vnoučaty. Připadne jim čestná role kmotrů tří loňských mláďat zebry Hartmannové.


ÚSTÍ NAD LABEM: VŠ Bar - 13. Country maringotka

Pátek 22. dubna od 17 hodin

Ve VŠ Baru v Jateční 47, v areálu Armaturky můžete v pátek zažít hudební legendy Poláčka a Brauna, kteří si opět s Vámi zajamují. Akce pro milovníky dobré country hudby. A nástroje si klidně vezměte s sebou.


ÚSTECKO: VELKÉ BŘEZNO - Noční prohlídka zámku Velké Březno

Pátek 23. dubna od 20 hodin

V pátek můžete zažít romantickou procházku zámeckými komnatami, kochat se nádherou jarních květů, jejichž výstava tu bude probíhat, za dobového osvětlení a doprovodu člena rodiny Chotků.


DĚČÍNSKO: Zámek Benešov nad Ploučnicí – Slet čarodějnic

Pátek 22. dubna od 17 hodin

Páteční podvečer můžete prožít se svými dětmi na benešovském zámku a poklábosit tu s dalšími čarodějnicemi, které tu budou mít svůj slet. Na děti i dospělé budou čekat soutěže, ohnivá show a samozřejmě i  upálení čarodějnice. Všichni ti, kdo v sobotu do zámeckého parku dorazí, si tam budou moci i opéct přinesenou uzeninu, nebo zakoupenou ve stánku na místě, chybět nebude ani hudba a zpívání u ohně. V případě nepříznivého počasí bude akce zrušena.


DĚČÍN: Run Fest

Sobota 23. dubna od 10 hodin

V roce 2015 vzniknul DecinSportFest.cz jako hlavní portál  sportovních akcí, které organizují nebo spoluorganizují členové Triade Děčín  a rozšířil své řady o velkou sportovní akci zaměřenou jak na všechny amatéry, tak na závodníky všech věkových kategorií – Děčín Run Fest – běžecké závody na několika distancích včetně půlmaratonu. Akce se uskuteční na místech Děčín – Labské nábřeží – Mariánská louka v Severních Čechách a zúčastnit se jí může široká veřejnost.


DĚČÍN: Smetanovo nábřeží - Den země

Sobota 23. dubna od 10 hodin

Děčínské skautské středisko SOJČÁCI spolu s ČSOP Děčínsko a Správou CHKO Labské pískovce pořádá 10. ročník Dne země, který se uskuteční na děčínském nábřeží a je ekologickou aktivitou, která chce oslovit děti a mládež a svými akcemi je vést k rozumnému vztahu k přírodě, nejlépe v souvislosti s rodným městem, krajinou či lokalitou, kde se narodily a kde vyrůstají. Na děti čeká spousta zajímavých workshopů, her a soutěží.Na pódiu Rogala bude po dobu doprovodného programu probíhat oblastní přehlídka Porty, která letos slaví 50 let, a to včetně jejích dětských vítězů. Vystoupí kapela Harcovníci, Vomiště, Jehla a MHS. Čeká vás také soutěž pro 3 – 4 členné kolektivy dětí pod názvem Jak znáš svoje město, která bude mít dvě kola. Vítězné družstvo získá exkluzivní návštěvu děčínského zámku, kde se setkají s Černým rytířem.


DĚČÍNSKO: VARNSDORF - Městské divadlo - Recitál Lucie Bílé s klavírem Petra Maláska

Neděle 24. dubna

V neděli můžete zažít koncert Lucie Bílé, kterou doprovodí klavírista Petr Malásek. Vstupenky na vystoupení ve Varnsdorfu se dají pořídit již od 790,- Kč na webu Městského divadla Varnsdorf.


LITOMĚŘICE: Dům kultury - Vinařské Litoměřice 2016

Pátek 22. dubna a sobota 22. dubna od 10 hodin

Tradiční výstava českých a moravských vinařů s mezinárodní účastí se uskuteční od pátku v Litoměřicích. Oba dny provází řízené degustace.Tradiční bude i sobotní doprovodný program výstavy "Víno a zdraví" a "Víno a pokrmy".


LITOMĚŘICKO: ROVNÉ - Řípská pouť 2016

Celý víkend

Od pátku vás čekají tři dny plné zábavy, hudby a dalších zážitků na Řípské pouti. Koná se za obcí Rovné na Litoměřicku. Těšte se na tradiční atrakce, ale také na ty nejnovější, zahraniční nebo adrenalinové. Pouť doplní bohatý kulturní a hudební program. Těšit se můžete i na Velkou cenu ČR v parašutismu a Country festival.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY - Pevnost Königstein - Příležitostná výstava klášterní minulost

Od sobota 23. dubna

V sobotu startuje výstava v slavné a nedobytné pevnosti Königstein „O mniších na Königsteinu a o tom, jak je zlé sémě doktora Luthera vyhnalo. Potrvá až do 1. listopadu 2016 v budově Magdalenenburg na pevnosti Königstein. Popisky k výstavě jsou v češtině, angličtině a němčině. Pro ruštinu a polštinu jsou k dispozici tištěné A3 texty. Vstupné na výstavu je součástí běžného vstupného na pevnost. Unikátní zápůjčky z takřka 30 muzeí, kostelů, klášterů, archívů a knihoven, mezi nimi i italských uměleckých sbírek, dokumentují středověké mnišství, dávné saské kláštery, dějiny celestýnského řádu a období reformace, které tak výrazně přispělo ke zrušení kláštera.

Mezi nejcennější předměty, prezentované na této výstavě, patří originální dokumenty z dějin königsteinského kláštera, jako např. koncept zakládací listiny nebo zápis vévody Jiřího, vyjadřující obavu z toho, aby zlé sémě doktora Luthera neproniklo za zdi jeho kláštera. Rovněž jsou zde k spatření středověké gotické plastiky Madon, obrazy a grafiky, fragmenty klášterních architektonických prvků, půdní nálezy, plány, knihy a truhla slavného odpustkového kazatele Johanna Tetzela. V druhé části výstavy zve světelná a zvuková instalace k meditativnímu ponoření do duchovně náboženské atmosféry té doby. Výstava je vhodná i pro rodiny s dětmi, které zabaví především úplně nová Píseň o celestýnech, komiks o obchodování s odpustky, interaktivní hra nebo umělecká instalace. Poznání zprostředkovávají texty uzpůsobené dětským návštěvníkům.

Pevnost bude otevřena denně od 9 do18 hodin, v Festung Königstein, 01824 Königstein, Sachsen.


NĚMECKO: MEISSEN - Dny otevřených dveří v Míšeňské porcelánce

Pátek 22. dubna od 12 hodin a sobota 23. dubna od 10 hodin

Přihlížet, jak vzniká luxusní porcelánová mísa za dva tisíce euro, lze v míšeňské porcelánce ve dnech 22. a 23. dubna 2016. U příležitosti dne otevřených dveří budou přístupné téměř všechny výrobní prostory, ať už vypalovací hala s obrovskými pecemi, dílny, kde se porcelánová masa formuje, nebo útulné ateliéry malířů porcelánu. Míšeňský porcelán zdobí už po staletí elegantně prostřené stoly vrchnosti a vyšších tříd. Nezaměnitelným symbolem jsou dva zkřížené meče na dně porcelánových nádob a figurek. Tato značka se užívá již od roku 1722 a je dodnes tento porcelán malován ručně. Jak se to dělá, se lze nyní přesvědčit na vlastní oči. Děti smějí dokonce přiložit ruku k dílu a vyzkoušet si s originálními míšeňskými formičkami vytvořit porcelánové květy nebo zformovat díla jen podle vlastní fantazie. Používají přitom originální míšeňskou porcelánovou hlínu, úplně stejnou, kterou mají k dispozici i zdejší experti. Něco fantastického lze uvidět také v reprezentačních prostorách domu Erlebniswelt HAUS MEISSEN, socha Saxonia, nebolisaskásocha svobody, vytvořená u příležitosti 25. výročí znovusjednocení Německa v roce 2014. Se svou výškou 1,80 metrů je to nejvyšší volně stojící porcelánová socha na světě. Váží 800 kilogramů a má na sobě osm tisíc drobných porcelánových kvítků. Její vypalování v porcelánové peci trvalo celé tři týdny. Výstava bude po oba dny otevřena do 17 hodin. Porcelánku najdete na adrese Talstrasse 9, 01662 Meissen, ze směru Dresden do Meißen-Triebischtal. Vstup do porcelánové výroby je zdarma, vstupné je nutné zaplatit jen do muzea dospělí 9 €, děti 6–18 5 €, rodinná vstupenka 20 €, do 5 let vstup zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru