Louka u Litvínova - Jedinečný zážitek nabízí mimořádné únorové jízdy moderní soupravy RegioShark, zvané taktéž Žralok, horskou železnicí plnou tunelů a mostů na krušnohorskou Moldavu. Mimořádnost celé akci dodává fakt, že se jedná o přímý spoj z Ústí nad Labem, vedený na vrcholky Krušných hor přes Teplice. Zachytili jsme příjezd tohoto vlaku na nádraží v Louce naší 360° kamerou.

360° video není zatím podporováno v prohlížečích v mobilních telefonech. Video si můžete prohlédnout v počítači, v naší aplikaci pro zařízení Android či jej otevřete přímo v aplikaci Youtube. Pro prohlédnutí videa stačí táhnout myší či prstem po obrazu videa kamkoliv do stran, ten úplně nejlepší zážitek na vás čeká při užívání brýlí pro virtuální realitu, třeba snadno dostupných Google CardBoard.

Na Moldavu doposud podobná železniční souprava nikdy nejela a podobný spoj byste jinak v jízdním řádu hledali marně. Doprava Ústeckého kraje (DÚK) zajistila ve spolupráci s Českými drahami v období jarních prázdnin celkem čtyři jízdy této soupravy. RegioShark vyráží z krajského města naposledy v úterý 16. února.

Pokud byste chtěli využít jen jednu cestu RegioSharkem a nebudete chtít trávit na vrcholcích hor celý den, můžete využít pro cestu nahoru nebo dolů dopravu moldavským motoráčkem, který jezdí na lince U25 mezi Moldavou, Osekem a Mostem a jede na Moldavu v období zimních prázdnin čtyřikrát za den.

Video bylo natočeno kamerou 360fly, která je již dostupná i na našem trhu (více o kameře zde).

Jízdní řád
  • Ústí nad Labem - Teplice - Moldava (spoj 26850
  • Moldava - Teplice - Ústí nad Labem (spoj 26851
Ústí hl. n. 8,24 Moldava 16,02
Ústí západ 8,27 Nové Město 16,06 x
Proboštov 8,40 x Mikulov 16,13 x
Teplice 8,43 Dubí 16,27
Lom 9,00 x Hrob 16,38
Louka 9,10 Osek město 16,46
Lom zastávka 9,12 x Lom zastávka 16,52 x
Osek město 9,23 Louka 17,00
Hrob 9,30 Lom 17,04 x
Dubí 9,46 Teplice 17,21
Mikulov 9,53 x Proboštov 17,23
Nové Město 10,00 x Ústí západ 17,36
Moldava 10,05 Ústí hl. n. 17,40
x = zastávka na znamení

 

Charakteristika

Maximální rychlost vozidla vozidel RegioShark je 120 km/h, délka vlaku je 44 metrů, počet míst k sezení je 120, z toho je 15 sedaček sklopných a 9 míst je v 1. třídě, celková kapacita vlaku je 240 osob. Vlak je vybaven uzavřeným systémem WC v bezbariérové úpravě, prostorem pro jízdní kola, klimatizací, audiovizuálním informačním systémem. Výkon vlaku je téměř 800 kW.

České dráhy objednaly celkem u polského výrobce PESA Bydgoszcz 31 vlaků za téměř 2 miliardy Kč. Kromě Karlovarského kraje jezdí tyto moderní regionální vlaky ještě v Ústeckém (osm souprav), Plzeňském a Zlínském kraji. Do Krušných hor vyráží dvojice těchto vlaků, z nichž jeden přišel České dráhy na přibližně 64 milionů.

Vlak nabízí:

• moderní, světlý a dobře přehledný interiér;
• bezbariérový nástup do prostor se sníženou podlahou;
• bezbariérové WC s uzavřeným systémem WC, které lze využívat i ve stanici;
• audiovizuální informační systém;
• klimatizaci;
• moderní ergonomické sedačky potažené textilem;
• centrálně zavírané a za jízdy blokované dveře, které jsou snadno ovladatelné tlačítky;
• univerzální prostory pro kočárky, jízdní kola a objemná zavazadla.
• Vlak je ekologický a vysoce bezpečný, odpovídá současným přísným ekologickým a bezpečnostním požadavkům.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru