Klínovec - Po Dolní Moravě, Lipně nad Vltavou a Ještědu se soutěž amatérských lyžařů přesouvá do Ústeckého kraje. Skiareál Klínovec hostí od pátku 12. února další kolo projektu S ČT sport na vrchol, ve kterém se amatérští lyžaři utkají v obřím slalomu o ceny, které nelze koupit.

S ČT sport na vrchol. Foto: ČT

Jedinečnou atmosféru profesionálních závodů si mohou následující víkend vyzkoušet všichni lyžaři na sjezdovce Pod Zámečkem ve středisku Klínovec, kde nebude chybět paralelní slalom ani lyžařští experti, kteří amatérským sjezdařům poradí, co v technice lze vylepšit.

„Projekt S ČT sport na vrchol nabízí milovníkům soutěžení a lyžování to, co si nemohou koupit. Porovnat své lyžařské dovednosti a zároveň si vyzkoušet, jaké to je, být v kůži profesionálního lyžaře a závodit před kamerou," komentuje autor projektu a ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. Reality show, která má své pevné místo na televizní obrazovce, postupně navštěvuje osm skiareálů po celé České republice. Do soutěže se mohou přihlásit všichni amatérští lyžaři starší dvanácti let. Mladší sjezdaři soutěží ve speciální dětské kategorii Hvězdička.

„Koncept letošního ročníku se změnil v tom, že v něm díky paralelnímu slalomu dochází k přímému srovnávání závodníků. Už to tedy není jen souboj s časomírou, což dělá závody atraktivnější," vysvětluje Jiří Ponikelský. A prozrazuje i další novinku: „Letos poprvé jsme navíc přichystali jako výhru finálový kemp, ve kterém se o účastníky budou starat fyzioterapeuti, profesionální trenéři a radit jim budou hvězdy alpského lyžování, nejen pro dospělé, ale i pro děti."

Celý projekt S ČT sport na vrchol vznikl ve spolupráci se Svazem lyžařů České republiky. Soutěžní klání již přilákalo na svahy přes dvanáct tisíc amatérských sjezdařů a objevilo mnoho lyžařských talentů. Podrobné informace k paralelnímu závodu a kompletní pravidla letošního, šestého ročníku reality show S ČT sport na vrchol jsou k dispozici na webu: www.sctsportnavrchol.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru