Kadaň - Prázdniny skončily a školy otevřely své brány. Některé děti se už nemohly dočkat, jiné se trochu posmutněle loučí s volnými dny. Ale jak to vlastně mají se školou čarodějnice? A teď vůbec nemáme na mysli kouzelnickou školu Harryho Pottera, ale školu našich pravých českých čarodějnic!


foto: Radovan Smokoň

Že žádné nejsou? To byste se divili!!! V „Muzeu čarodějnic“ v Kadani jich můžete potkat hned několik. Kromě toho, že si můžete vyzkoušet tu „jejich“ školu. Posadit se do třídy, kde na vás místo sešitů čekají jen psací tabulky a křídy, místo moderních počítačů rozvrzaná tabule, zaprášené knihy a tajemná atmosféra starých časů. Poznáte i alchymistickou dílnu s bublajícími lektvary, seznámíte se s prvopočátky magie u nás, můžete obdivovat i malé planetárium s projekcí noční oblohy a mnoho dalšího.  

Můžeme vám zaručit, že nudit se tu rozhodně nebudete a na své si přijdou malí i velcí. A pokud byste k nim chtěli zavítat i s větším kolektivem dětí, po předchozí telefonické domluvě je možné domluvit si i doprovodný program ve formě pracovních či výtvarných dílniček.

Krásné královské město Kadaň kromě „Muzea čarodějnic“ nabízí též proslulou „Katovu uličku“ ( nejužší ulička v ČR ), gotickou uličku, kterou do města vcházel mistr popravčí, a která leží téměř přímo proti muzeu, nádherné městské hradby a v neposlední řadě i známé „nábřeží maxipsa Fíka“, které nabízí nejrůznější sportovní, kulturní i společenské vyžití.

Tak neváhejte a přijeďte, nebudete litovat. Těší se na vás krásná čarodějnice Safíra a čarodějnická teta Agáta!
        
Prohlídka trvá cca 45min. Vstupné: Dospělí: 80,- Kč Děti: 50,- Kč. Pedagogický doprovod: ZDARMA                                      

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru