360° FOTO: Klášterní zahrada: příjemný odpočinek uprostřed města
Kapucínská zahrada v Žatci. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Žatec – Klidné a odpočinkové místo uprostřed města s květinami, zelení, zvířaty, fontánou a mnoha lavičkami k posezení, oblíbené především u turistů a rodin s dětmi, nabízí rozlehlá klášterní zahrada v Žatci. Do současné podoby byla vybudována v letech 2011 a 2012 v rámci projektu Chrám chmele a piva. Od té doby ji už navštívily tisíce lidí. Za vstup do zahrady se nic neplatí – prostě jen vejdete, nastavíte tvář slunečním paprskům, prohlížíte si krásné květinové záhony, procházíte se a odpočíváte.

Zvláště v létě je zahrada nejkrásnější, protože v ní sytými barvami předvedou svou nádheru stovky květin. Uprostřed stříká malá fontána s nádrží. Na okraji zahrady nebo ve voliéře se procházejí pávi, ve výbězích jsou kozy a další menší zvířata, od kterých se hlavně děti nemohou odlepit.

Terasovité zahrady jsou v místě vlastně dvě: dolní je větší a vévodí jí květiny a zvířata, horní je nazývaná jako bylinková a jsou v ní různé zajímavé rostliny, označené i cedulkami s botanickými názvy. Však se o také o této zahradě píše i na odborných botanických webech. A protože jsme v Žatci, nechybí ani malá chmelnička. A děti mají co dělat i tady nahoře – zvířata tu sice nejsou, ale malí návštěvníci hojně využívají vysokou plastovou klouzačku.

360° Foto

Celkem má klášterní zahrada, nazývaná oficiálním jménem také jako Kapucínská, rozlohu přes 8 500 čtverečných metrů. Otevřena je nyní každý den od 10 do 18 hodin a od května až do srpna v ní návštěvníci mohou relaxovat až do 20 hodin. Přijďte se podívat.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru