Pololetní prázdniny v ústecké zoo budou patřit tučňákům
Expozice tučňáků. Zdroj foto: Zoo Ústí nad Labem
Výlety

Krásné Březno - I když školáci dostali vysvědčení poslední lednový den, pololetní prázdniny je čekají v pátek. Ústecká zoo dětem již tradičně nabízí možnost návštěvy se zajímavým programem, který slouží k pobavení a poučení a letos zároveň představí horkou novinku zahrady, tučňáky brýlové.

„Expozici tučňáků jsme pro veřejnost otevřeli teprve nedávno, před dvěma měsíci, takže pro řadu příchozích je tento druh opravdu novinkou,“ sdělil ředitel zoo Roman Končel a dodal: „Skupinu deseti tučňáků brýlových mohou návštěvníci pozorovat i pod vodní hladinou, jednak z jeskyňky, ale i při procházení okolo expozice díky skleněným průhledům a vodní hladině vysoké zhruba 60 centimetrů nad úrovní terénu.“

Návštěvníci zahrady zábavnou formou rovněž získají informace o obyvatelích ústecké zoo. „Děti si u pokladny vyzvednou obrázkový kvíz s jednoduchými otázkami, stačí zaškrtnout správnou odpověď a tiket odevzdat zpět v pokladně zahrady, kde na každého účastníka čeká drobná tučňáčí odměna. Správné odpovědi budou ještě slosovány a pět výherců obdrží další hodnotnou cenu,“ doplnila mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová. 

Všichni školáci, kteří se při vstupu prokáží vysvědčením s vyznamenáním, budou mít od pátku do neděle vstup do zahrady zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru