OBRAZEM: Takto to vypadá na samém vrcholu Krušných hor
Rozhledna na Klínovci. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Klínovec – Na vrcholu nejvyšší hory Krušných hor je ve výšce 1244 metrů také nejvýše položená rozhledna tohoto pohoří. Při dobrém počasí dohlédnete na velkou část Karlovarského i Ústeckého kraje.

Jedná se o nejvýše položenou rozhlednu Krušných hor a pátou nejvýše položenou rozhlednu v Česku. Jde prakticky o novou stavbu, neboť při pokusu o rekonstrukci stavby na začátku tohoto tisíciletí se zjistilo, že věž má neopravitelně narušené zdivo až do hloubky kamenné konstrukce. A tak vznikla prakticky nová rozhledna s použitím původních materiálů, která je otevřená od roku 2013.

V letní sezoně můžete vyjet autem až na vrchol Klínovce, parkovné se tu neplatí. Vstupné na čtrnáctimetrovou věž s pětasedmdesáti schody je symbolických 25 korun, rodinné 50 korun. V přízemních místnostech věže lze vidět stálou expozici o historii rozhledny Klínovec. Z ochozu se můžete rozhlížet jak do sousedního Saska, tak dohlédnete třeba až k počeradské elektrárně, přehradě Přísečnice či přes Ostrov nad Ohří dál na Karlovarsko.

Otevřeno je od 9 do 19 hodin.

Rozhledna je jedinou opravenou stavbou z celého hotelového komplexu, který na Klínovci stojí. Osud zbytku budov je nejistý.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru